اگر جزء فعالان بازار سرمایه هستید، حتما سهمی از سبد سهام تان به دلیل برگزاری مجامع عمومی متوقف شده و یا اگر به تازگی فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کرده اید، حتما در آینده با این موضوع برخورد خواهید کرد که سهمی از سبد سهام تان به دلیل برگزاری مجامع عمومی متوقف شده است. در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که مجامع عمومی فوق العاده چیستند و در این مجامع چه میگذرد. پس با ما همراه باشید.

مقدمه

هر ساله شرکت های بورسی به دلایل مختلف اعم از تصویب صورتهای مالی شرکت، تصمیم گیری در رابطه با فعالیت ها و موضوعات مهم و ضروری حول شرکت، تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه، تصمیم گیری در رابطه با انحلال شرکت و… اقدام به برگزاری مجامع عمومی می کنند. پس در واقع، به هر گونه گردهمایی سهام‌ داران و مدیران یک شرکت که به منظور تعیین وضعیت شرکت و تصمیم گیری در خصوص فعالیت ‌های آن تشکیل میشود، مجمع گفته می‌شود. همچنین حضور در این مجامع‌ برای سهام‌ داران و خود شرکت، منافعی را در بر دارد. در حالت کلی سه نوع مجمع عمومی داریم:

1. مجمع عمومی عادی سالیانه
2. مجمع عمومی فوق العاده
3. مجمع عمومی مؤسس

انواع مجامع عمومی را نام بردیم. به مجمع عمومی مؤسس و مجمع عمومی عادی سالیانه در مقاله های قبلی اشاره کردیم. هم اکنون به بررسی مجمع عمومی فوق العاده و اتفاقاتی که در آن رخ میدهد، خواهیم پرداخت.

مجمع عمومی فوق العاده

مجمع عمومی فوق‌العاده از اجتماع سهامداران شرکت تشکیل شده است و همان طور که از اسمش پیداست، در مواقع اضطراری و هنگامی که موضوع فوق‌العاده ای رخ دهد، تشکیل خواهد شد. همانطور که گفته شد، در موارد ویژه‌ای که برای شرکت پیش می‌آید و در صلاحیت وظایف مجمع عمومی عادی نیست، برای اتخاذ تصمیم در خصوص این موارد ویژه نیاز به تصویب سهامداران می‌باشد که در این صورت مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل میشود؛ به همین علت این مجمع نسبت به مجمع عمومی عادی سالیانه از نظم و انضباط خاصی تبعیت میکند. موضوعاتی همچون اصلاح یا تغییر در مفاد اساسنامه شرکت، کاهش و یا افزایش سرمایه، انحلال شرکت و… فقط در مجمع عمومی فوق‌العاده قابل رسیدگی است.

در مجمع عمومی فوق‌العاده، دارندگان بیش از نصف سهامی که حق رأی دارند، باید حاضر باشند و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم و یا بیش از 60 درصد آراء افراد حاضر در جلسه، معتبر خواهد بود. همچنین لازم به ذکر است که 2 روز قبل برگزاری مجمع، نماد معاملاتی شرکت متوقف خواهد شد و معمولا 2 روز پس از برگزاری مجمع بازگشائی خواهد شد.

حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده

این مجمع، هنگامی رسمیت خواهد یافت که دارندگان بیش از نصف سهام دارای حق رأی، در جلسه حاضر باشند. اگر در اولین آگهی دعوت به مجمع، حد نصاب مذکور حاصل نشود، مقام دعوت ‌کننده ملزم است مجمع را برای بار دوم برگزار و مجددا آگهی داده و دعوت نماید؛ اما این بار، مجمع دوم با حضور دارندگان بیش از یک سوم سهامداران دارای حق رأی، رسمیت دارد و تصمیمات اخذ شده قابل اجراست. مشروط بر این ‌که در آگهی دعوت مجمع فوق العاده برای بار دوم، نتیجه عدم تشکیل مجمع اول به دلیل عدم حصول حد نصاب لازم قید شود.

 

مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده

در صورت لزوم، هیئت مدیره شرکت و هم چنین بازرسان می توانند مجمع عمومی عادی را به صورت مجمع عمومی فوق العاده تشکیل دهند که به آن مجمع عمومی عادی بطورفوق العاده می گویند. لازم به ذکر است در صورت انجام این امر بایستی صورت جلسه در آگهی شرکت آورده شود.

تفاوت مجمع عمومی فوق العاده و مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده در چیست؟

تفاوت این مجامع در این است که امکان برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده در هر زمانی با دعوت رئیس هیئت مدیره، و یا با دعوت نائب رئیس، و یا با درخواست مکتوب یک سوم اعضای هیئت مدیره و ظرف 2 هفته پس از تحویل درخواست برگزاری مجمع عمومی عادی، با درخواست دبیر کل سازمان بورس وجود دارد. دبیر کل سازمان موظف است 3 روز قبل از تاریخ برگزاری مجمع، طی اطلاعیه ای برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده را با قید زمان، مکان و دستور جلسه به آگاهی کارگزاران بورس برساند.

نتیجه گیری

خب دوستان در این مقاله سعی کردیم تا حدودی مجمع عمومی فوق العاده، مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده و آنچه در این مجامع میگذرد را بشناسیم. همواره اخبار برگزاری مجامع شرکتهای بورسی و خلاصه تصمیمات و خبرهای مجامع شرکتها برای سرمایه گذاران و سهامداران شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین میتوانید اخبار و خلاصه تصمیمات مجامع و دیگر تغییر و تحولات را از طریق سامانه کدال به نشانی Codal.ir و یا سایت Tsetmc.com دریافت کنید. همچنین آموختن تکنیک های بازار سرمایه و تعیین استراتژی شخصی را نیز مد نظرتان داشته باشید. همواره موفق و پر سود باشید.

 

-